Huwelijk van Hans en Anneke

In de hoek van de zaal staat het kersverse bruidspaar Hans en Anneke van der Laan. Ze zien eruit om door een ringetje te halen.

Na het genot van een kopje koffie bedenk ik, dat het leuk zal zijn om voor de Binding het bruidspaar op de foto te zetten. Met mijn telefoon (lees fototoestel) loop ik naar Anneke. Op de vraag of ze op de foto wil, antwoord ze meteen: “Tuurlijk, alleen weet ik niet waar Hans is”. In de rondte kijkend heb ik Hans gespot en loop ik in zijn richting. Vervolgens komt er een kleindochter naar mijn gelopen, duwt mij een zilverkleurig rolletje in de hand en fluistert: ”Ik heb een geheimpje”. Ze vertelt me haar geheim en zegt: “Wacht op het teken en niets zeggen….is ons geheim”. Plots staat Anneke achter ons en vraagt: “Wat doen jullie daar?”. De kleindochter antwoord zonder twijfel: “Niets Oma”. Anneke kijkt mij argwanend aan en met mijn meest onschuldige blik zeg ik: “Helemaal niets Oma”. De kleindochter draait zich om en loopt met rasse schreden weg en ik volg in haar voetsporen. Nog voordat ik bij Hans ben, luidt de kleindochter de scheepsbel……….

Uiteindelijk is de foto gemaakt, maar zijn jullie toch benieuwd hoe dit afloopt….Het complete verhaal komt in de eerst volgende Binding.